Formandens beretning fra generalforsamling 2018

Jeg vil fortælle lidt om, hvad der er sket i klubben det sidste års tid.
Medlemstallet  pr. 30/12 2017 var 75 aktive medlemmer, hvoraf 7 var mellem 0-6 år, 40 mellem 7-17 år, 4 mellem 18-24 år og 24 over 25 år.  Der er begynderhold på ½ time mandag fra kl. 17.00 – 18.30. Tirsdag er for de øvede med timeshold fra kl. 17.30 – 19.30, hvor vi skifter mellem dressur og spring. Disse dage underviser Ulla. Torsdag er der dressur for øvede kl. 18.30 – 19.30, hvor Mariane underviser. Fra marts måned starters der yderligere halvtimers hold, med 2 på hvert hold, hvor Lærke underviser. Springundervisning om onsdagen, hvor Espen underviser. Disse hold er for øvede på egen hest. Tilmelding til alt undervisning til Ulla.

En stor del af rytterne er ikke så gamle, så de kræver en del hjælp. Klubben er derfor meget afhængig af, at der er frivillige hjælpere, der vil hjælpe til med at strigle og klargøre heste/ponier mandag til undervisningen, og trække de ryttere, der ikke helt har styr på ponyen. Vi har aftalt i bestyrelsen, at der altid er en voksen fra bestyrelsen samt Ulla til stede til at hjælpe, og derudover tager vi meget gerne imod frivillige trækkere, så undervisningen kan glide for de små.

Klubben har været til stævne hos venskabsklubberne No Name, Bønderskovgård, Skørping, Tisted og Marienborg. Vi har selv afholdt et 2 dagsstævne i maj måned og julestævne i november,  Derudover har klubben deltaget i flere ringridnings arrangementer rundt omkring i landet. Desværre bliver der færre og færre fra de andre klubber, som deltager i vore stævner, hvilket er lidt ærgerligt, da det jo er et stort arbejde at arrangere stævnet. Vore egne ryttere er blevet gode til at deltage i stævnerne rundt omkring, samt i vore egne stævner.

Klubben afholdte i år ringridning den 23/6 på folden udenfor hallen, med efterfølgende sommerfest i telt slået op i ridehallen. Det blev en vældig succes, som vi vil gentage i år. Derudover 1 ringridning 5. august, også afholdt på marken. Også i år blev der holdt ridelejr over 2 dage. Her læres andet end blot at ride. Hver elev tildeles en hest, som de skal passe i de 2 dage. Der skal strigles, sadles op, fjernes klatter efter hesten, og når dagen er omme, skal hesten lukkes på fold. Der rides på bane og i naturen, og der sluttes af med en lille opvisning for forældrene. Hertil var der som sædvanlig stor tilslutning, og børnene glæder sig allerede til næste ridelejr. Dejligt.
.

Klubben stod igen i år for boden til Wiffertholmstævnet, som strakte sig over weekenden 16, 17. september. Her kunne rytterne nyde den dejlige natur på hesteryg og deltage i forskellige konkurrencer. Klubbens bod, som blev passet af Mariane, Merethe, Birgitte, Helle og Ulla blev opstillet I den ene af laderne på Wiffertholm.

Vi skal i nær fremtid afholde møde med de andre klubber for at planlægge nye stævnedatoer for 2018. Ny stævnekalender vil blive hængt op i rytterstuen, samt lagt ind på hjemmesiden og facebook, så snart den er færdiglavet.

Hjemmeside bliver flittigt brugt, og de fleste tilmeldinger fra nye ryttere til rideundervisningen foregår herover. Den bliver opdateret af Merethe, og hun er god til at sørge for, at alle oplysninger er up to date. Billeder fra stævner og andet må gerne sendes til hende, så de kan blive lagt ind. Derudover er der oprettet facebook til KORK samt en til stalden, så alle oplysninger hurtigt kan komme ud. Disse passes af Helle.

Til foråret bliver den nuværende springbane udvidet til en 20 x 60 bane, så det bliver muligt at øve programmer på lang bane. Springene flyttes op på den gamle dressurbane, som er 20 x 40.

Formanden

Du kan se referatet her.

Navigation:  Rideklub  »  Generalforsamling
Til forside